Moet ik naar de dokter?

Hardnekkige huiduitslag? Of een kind met koorts? Iedereen twijfelt wel eens of een bezoek aan de huisarts nodig is. Met de gratis App ‘Moet ik naar de dokter?’ kunt u zelf beoordelen of en wanneer het nodig is om uw huisarts te raadplegen. De app geeft aan wat men zelf kan doen om de klachten te verlichten en in welke gevallen men alsnog de dokter moet bellen. Men krijgt een deskundig en eerlijk advies en is zo verzekerd van de beste zorg, op het juiste moment door de juiste zorgverlener.

Wat biedt de App u?

De App gebruikt u wanneer het u uitkomt. De App geeft aan wat u zelf kunt doen om uw klachten te verlichten en in welke gevallen u alsnog de dokter moet bellen. U krijgt een deskundig en eerlijk advies en bent zo verzekerd van de beste zorg, op het juiste moment door de juiste zorgverlener. U kunt de app ook voor een ander gebruiken.

Hoe werk de App?

U vult de gegevens van uw eigen huisarts in. Ook dient u uw eigen leeftijd en geslacht eenmalig in te vullen. Aan de hand van de vraag “Waar heeft u last?” kiest u een klacht. U beantwoordt een aantal opeenvolgende vragen met ja of nee. Op basis van uw eigen beoordeling krijgt u een advies over de vervolgactie die past bij uw hulpvraag, klacht of situatie. Dat kan zijn afwachten, meteen de arts bellen of wachten tot de volgende werkdag. Soms is gerustgesteld worden voldoende. Bij elk advies krijgt u te horen dat bij twijfel of erger worden van de klachten u altijd contact op moet nemen met de dienstdoende huisarts.

Veiligheid App?

De App ‘Moet ik naar de dokter?’ heeft een uitgebreide test op veiligheid door de afdeling IQ healthcare van het Radboudumc goed doorstaan. Bij het onderzoek, dat in opdracht van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) is uitgevoerd, zijn alle ingangsklachten getest door ervaren huisartsen en triagisten van de huisartsenpost. De uitkomst van het onderzoek luidt dat de App veilig is.

Direct uw huisarts of huisartsenpost bellen

Als u de App gebruikt, kan de uitkomst zijn dat u contact moet opnemen met uw huisarts. De App verwijst u dan door naar uw eigen huisarts of naar de dichtstbijzijnde huisartsenpost. Dit is afhankelijk van welke hulp nodig is bij uw klacht en het tijdstip waarop u belt.

Gratis Downloaden

De App ‘Moet ik naar de dokter?’ kunt u gratis downloaden. Tevens kunt u de App gratis raadplegen via www.moetiknaardedokter.nl. Heeft u vragen of opmerkingen? Laat het ons dan weten.